Re-importer CSV/Excel-filer
Opdateret over en uge siden

Vores re-importfunktion er en effektiv måde at foretage store ændringer og opdateringer til dit projekt på.

I denne artikel vil vi forklarer processen, når man re-importerer en CSV / Excel-fil.

Denne metode giver dig mulighed for at opdatere mange af dit projekts datapunkter såsom mærkater, datoer, e-mailadresser osv. Du kan også bruge denne metode til at tilføje nye aktiviteter til dit projekt.

Det er også muligt at re-importere en fil fra MS-Project, Asta eller Primavera. For at lære mere kan du læse denne artikel.

For at lave en re-import af projektet, skal du enten være en projektansvarlig eller -administrator af projektet.

Sådan gør du:

1. Download CSV-versionen af dit projekt. I filen finder du en liste over alle aktiviteter og deres datafelter. Se alle datafelter i næste afsnit.

2. Åben filen i et regneark f.eks. “Excel” eller “google spreadsheet”
3. Lav de nødvendige redigeringer. Se, hvilke ændringer der er mulige nedenfor
4. Gem filen i formatet .csv eller .xlsx
5. Re-importer den nye fil

Dit projekt er nu blevet opdateret!

Datafelter - oversigt

Nedenfor finder du en oversigt af de 15 felter, du i CSV-filen, kan redigere og re-importere. På filen vil felterne være på engelsk.

De enkelte datafelter

gb_id - Hver eksisterende aktivitet i GenieBelt tildeles et ID, når den oprettes. Dette er et unikt nummer til aktiviteten. Det bør IKKE ændres eller redigeres. Hvis det ændres, vil du oprette en ny aktivitet, når du reimporterer filen, mens den oprindelige aktivitet vil forblive uændret. Hvis du tilføjer nye aktiviteter for at re-importere dem, skal du lade dette felt ved aktiviteten stå tomt!

Name (Navn) - Her kan du skrive navnet på aktiviteten

Start Date (Startdato) - Dette felt viser startdatoen for aktiviteten. ALLE datoer skal skrives i formatet åååå-mm-dd - f.eks 2018-07-24.

End Date (Slutdato) - Dette felt viser slutdatoen på aktiviteten. ALLE datoer skal skrives i formatet åååå-mm-dd - f.eks 2018-07-24. Hvis du udelader slutdatoen vil aktiviteten stadig re-importeres, men som en milepæl i stedet for en aktivitet.

Description (Beskrivelse) - Beskrivelse af aktiviteten. Du kan tilføje yderligere oplysninger til dette felt, som brugere kan se, når de klikker på aktiviteten.

Progress (Status) - Synliggør aktivitetens status i procent. Det skal være et tal mellem 0 og 100.

Tags (Mærkater) - Du kan lettere finde frem til informationer ved at tilføje mærkater til dine aktiviteter. Du kan tilføje flere mærkater ved at adskille dem med et komma (fx etage1, etage2, etage3).

Assigned Email (Den tildelte e-mail) - Tilføj en e-mailadresse for at invitere personer og tildele dem aktiviteten(r).

Working Week (Arbejdsuge) - Her kan du indtaste arbejdsugen for aktiviteten. Tilføj blot 5, 6 eller 7 afhængigt af hvilken arbejdsuge du ønsker. Vi understøtter i øjeblikket 3 mulige arbejdsuger:

5 = Man - Fre

6 = Man - Lør

7 = Man - Søn

Brugerdefinerede enheder

Som standardindstilling rapporteres aktiviteters fremskridt i procent. Det er også en mulighed at rapportere i en valgfri enhed, f.eks. kilometer, tons. Der er 3 felter forbundet med den valgfrie enhed, og de er angivet nedenfor. Alle tre skal udfyldes, hvis re-importen af ændringerne skal lykkes.

Reporting Mode (Rapporteringstilstand) - Hvis du vil anvende en valgfri enhed på aktiviteten, skal du erstatte "percentage" med "custom_units" i dette felt.

Custom Unit Name (Valgfri enhed - navn) - Dette er et tekstfelt, der angiver navnet på den valgfrie enhed brugeren skal rapportere med f.eks. kilometer, tons. Dette felt kan kun indeholde op til 10 tegn.

Custom Unit Max (Valgfri enhed - Maks.) - Dette talfelt angiver aktivitetens maksimale rækkevidde.

Ting at huske på:

• Vi understøtter ikke redigering af grupper eller afhængigheder med denne metode

• Filen mislykkes, hvis du ikke formaterer den korrekt

• Hvis du tilføjer nye aktiviteter, er det kun felterne: “Name”, “Start Date” og “End Date” der er nødvendige at udfylde for at komme i gang

• I den importerede fil vil de eksisterende aktiviteter være i samme rækkefølge som i GenieBelt. Nyligt tilføjede aktiviteter vil blive vist nederst i tidsplanen, når filen er re-importeret - Man bliver herefter nødt til manuelt at flytte dem