Rapporter
LB Aproplan - Hvordan genererer man en rapport? - Web version
LB Aproplan - Hvordan genererer man en rapport? - Web version
LetsBuild CSM avatar
Skrevet af LetsBuild CSM
Opdateret over en uge siden

BETALT ABONNEMENT

Det kræver en Enterprise-licence

I denne artikel vil vi forklare, hvordan du opretter, tilpasser og sender en rapport til projektets deltagere ved udelukkende at bruge LB Aproplan Web-versionen.

Det er en udførlig guide som vil være gavnlig for dig, når du skal generere rapporter.

1. Vælg et projekt

2. Vælg arbejdsrummet, hvor du vil generere en rapport fra

3. Gå til punkoversigten i det valgte arbejdsrum

4. Nu kan du enten generere en rapport:

• For samtlige punkter i arbejdsrummet ved at klikke på printikonet

• eller markere specifikke punkter og generere en rapport kun for disse ved at klikke på printikonet

4. Rapportmenuen er inddelt i 5 kategorier, som gør det muligt for dig at tilpasse dine rapporter.

Generelle oplysninger

• Du kan give din rapport en titel (1)

• Du kan vælge, om du ønsker at få vist alle dine punkter eller kun nogle specifikke punkter (2)

• Du kan vælge sproget i rapporten (3). LB Aproplan-funktionerne vil da blive oversat til selvsamme sprog

• Du kan også vælge kun at generere en rapport for hver ansvarlig bruger (4).

• Du kan vælge imellem flere rapportskabeloner, som du har oprettet, eller oprette nogle helt nye skabeloner (5).

• Bemærk: Du kan først oprette en ny rapportskabelon, når dine foretrukne printmuligheder er valgt. Herefter kan du give skabelonen et navn, så du hurtigt kan finde det frem, når du skal generere rapporter i fremtiden

Sorteringsmuligheder

Når du har valgt en skabelon, kan du vælge at redigere denne - hvordan du vil sortere og gruppere dine punkter i rapporten. Du kan sortere dem efter:

• Nummer

• Status

• Kategori

• Rum

• Ansvarlig bruger

• Forfaldsdato

• Dokument

• Vigtig

• Dato

• Arbejdsrum

Endvidere kan du også vælge at få vist dine punkter opadstigende eller nedadstigende.

Visningsindstillinger

Når du opretter din rapport, kan du også tilpasse rapportens udseende og udskrive din personlige rapport.

• Vis punktoversigt: Du kan vise punkterne:

- uden plantegninger og billeder

- med plantegninger og lokalitet

- med plantegninger og billeder

- kun med plantegninger

• De forskellige kolonner i punktlisten: Når du har markeret "Vis liste over punkter", kan du vælge hvilke kolonner du vil se i rapporten. Det gør du ved at markere disse kolonner over punkterne:

- nummer

- emne

- status

- kategori

- rum

- ansvarlig bruger

- forfaldsdato

- oprettelsesdato

- oprettet af

- vedhæftede filer ( det vil oplyse, om der er vedhæftede filer)

- vigtig

- arbejdsrummets navn

• Du kan også vælge at ordne kolonnerækkefølgen. Det gør du ved at trække og slippe en kolonne. Du skal først markere kolonnen for at aktivere den (den bliver grøn) for så herefter at flytte kolonnen til rette placering.

• "Nummer" og "Emne" er grå, da de altid vil vises i alle rapporter.

Her er et eksempel på en punkliste, som den kan se ud i en rapport:

• Du kan vælge at få vist plantegninger med punktnumre

• Forhåndsvise plantegninger med tegninger (i denne forbindelse er der tale om anmærkninger på en plan i form af eksempelvis en firkant eller cirkel. Herudover betragtes en nål også som en tegning)

• Vise punktdetaljer (kun med billeder, med plantegninger og billeder, med plantegninger og lokaliteter). Du kan vælge at få billederne vist i A5-format og/eller udskrive et punkt per side og/eller vise oprettelsesdatoen.

• Du kan også inkludere arkiverede punkter

• Forbind til Excel-fil betyder, at en Excel-fil med alle punkter eller kun nogle af punkterne - afhængigt af dine valg - vil tilføjes til din LB Aproplan rapport. Du kan også vælge at klikke på "Download" til højre og gennem Excel-filen på din computer. De vedhæftede billeder og dokumenter til punkterne vil dog ikke inkluderes i denne fil.

• Forbind til den originale plantegning(er) (PDF-format)

• Du kan vælge at skjule dato og tid for billederne

• Vis forfatteroplysninger: du kan vælge mellem navn, rolle og firma

• Du kan tilføje en forside, som du kan uploade fra din computer, ved at klikke på upload-knappen

• Du kan også indsætte yderligere oplysninger i rapporten. Først skal du markere boksen for derefter at kunne skrive i tekstfeltet

Du kan tilføje op til 3 logoer i din rapport ved at klikke på rullelisten i logosektionen:

• Intet logo

• Brugerens logo: Logoet, som du tilføjede på din brugerkonto

• Projektets logo: Logoer, som blev tilføjet som projektlogo i projektets indstillinger og som vises i i projektets tommelvisning i projektoversigten

• Burgerdefineret logo: Du kan uploade et logo direkte fra din computer

• Når du har valgt logoer, kan du også vælge hvor de skal vises i rapporten: øverst i venstre hjørne, øverst i højre hjørne eller øverst i midten

• Logoet(erne) kan også vises på hver side i rapporten

Eksempelvis: I dette tilfælde vises projektets logo øverst i højre side af rapporten.

5. Når du har tilpasset din rapport, kan du forhåndsvise rapporten ved at klikke på "Forhåndsvisnings-knappen". Du kan også Gemme din rapport og e-maile den til andre deltagere.

6. Vælger du at e-maile rapporten, vil et nyt vindue dukke op med en autogenereret e-mailskabelon. I denne skabelon kan du ændre

• modtagerne af rapporten (1)

• e-mailens emne (2)

• e-mailen hovedtekst (3)

Når du er færdig, skal du blot klikke på "Send-knappen" og din rapport sendes nu til alle de valgte modtagere.