Andere
LB Aproplan - Hoe voeg/verwijder ik een licentie toe ? - Web
LB Aproplan - Hoe voeg/verwijder ik een licentie toe ? - Web
Paul Etienne avatar
Geschreven door Paul Etienne
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het licentieportaal is een proefprogramma waarmee u licenties van LB Aproplan-gebruikers die aan uw account zijn gekoppeld, kunt toevoegen/verwijderen. Op dit moment is het beschikbaar voor specifieke klanten.

Inleiding

Het portaal is driedelig.

• Home: een overzicht van de actieve / lopende contracten

• Licenses: een overzicht van alle gebruikers met hun licentie informatie.

• Contact: you can directly contact your Account Executive from that page

Het doel van dit portaal is om:

1. geeft u een overzicht van al uw contracten, licenties en gebruikers

2. geeft u de mogelijkheid om een gebruiker toe te voegen aan uw account/contract of de licentie van één van de gebruikers te wijzigen.

Startpagina

U heeft een overzicht van alle actieve contracten die aan uw account zijn gekoppeld. U kunt de startdatum, einddatum en het aantal toegestane of gebruikte licenties zien. U ziet geen oud contract of contract met een startdatum in de toekomst.

Als u een wijziging wilt doorvoeren of als er iets niet klopt, neem dan contact op met uw Account Executive. Op die pagina kunt u niets doen.

Licentie pagina

Bovenaan de pagina vindt u de algemene informatie met het aantal resterende en gebruikte licenties voor al uw actieve contracten.

Onderaan de pagina vindt u de licentiegegevens. U kunt filteren op een licentietype of de zoekopdracht gebruiken om een gebruiker te vinden.

Verwijder licentie

Om een licentie te verwijderen, moet u de gebruiker selecteren en op de knop "Licentie verwijderen" klikken. Na 2-3 minuten heeft de gebruiker een GRATIS licentie. Het aantal gebruikte licenties zal afnemen en het aantal resterende licenties zal toenemen. U kunt die licentie dan gebruiken voor een andere gebruiker.

U kunt meer dan één gebruiker tegelijk selecteren.

Wijzig een licentie

Om een licentietype of het contract te wijzigen, moet u de gebruiker selecteren en op de knop "Licentie bewerken" klikken. Vervolgens moet u het licentietype (Business (= Expert) of Enterprise) en het contract kiezen en op de knop "Update" klikken. Na 2-3 minuten heeft de gebruiker de geselecteerde licentie. Het aantal gebruikte licenties zal toenemen en het aantal resterende licenties zal afnemen.

Natuurlijk kunt u geen licentie geven als u geen beschikbare licentie op uw contract heeft. Ga naar de startpagina om het aantal resterende licenties op het contract te zien.

U kunt meer dan één gebruiker tegelijk selecteren.

Gebruiker toevoegen

Om een gebruiker toe te voegen aan uw account, moet u op de knop "Licentie toevoegen" klikken. Vervolgens moet u de

- Naam

- E-mail

- Licenties : Free of Business (toenmalige Expert) of Enterprise

- Contract : nummer van het contract (alleen voor Business/Enterprise licentie. Natuurlijk kunt u geen licentie geven als u geen beschikbare licentie op uw contract heeft)

Wanneer u op Opslaan klikt, kunnen we verschillende cases hebben:

• De gebruiker bestond niet

Na 2-3 min. wordt de gebruiker aangemaakt en toegevoegd aan uw account (en contract) met de geselecteerde licentie. U moet hem waarschuwen dat zijn gebruiker is aangemaakt met het wachtwoord "aproplan".

• De gebruiker betond al en was niet gekoppeld aan een account/contract

Na 2-3 min. wordt de gebruiker toegevoegd aan uw account (en contract) met de geselecteerde licentie. Om van de licentie te kunnen genieten, zal de gebruiker opnieuw moeten inloggen.

• De gebruiker bestond al en was al gekoppeld aan een andere account/contract

U ontvangt een waarschuwing en u moet contact opnemen met uw Account Executive om de wijziging aan te vragen

• De gebruiker bestaat al als "draft"

U krijgt een waarschuwing dat de gebruiker bestaat als een "draft". Het betekent dat de gebruiker is toegevoegd aan een project, maar nog niet is uitgenodigd. U kunt niets doen vanuit de portal. De gebruiker moet worden uitgenodigd in een project om de creatie af te ronden. Vervolgens kunt u hem een licentie geven (zie geval 2).

Voor alle andere wijzigingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw Account Executive.

Contact pagina

Als u contact wilt opnemen met uw toegewijde Account Executive, kunt u dat doen via deze pagina. U moet de draft en uw verzoek invullen en vervolgens op "Verzenden" klikken. Uiteraard is uw Account Executive ook beschikbaar via e-mail of telefoon.

Heeft u een vraag? Contacteer onze support.