LB Aproplan - Hoe synchoniseer ik LetsBuild en Bricsys 24/7 ? - Web
LB Aproplan - Hoe synchoniseer ik LetsBuild en Bricsys 24/7 ? - Web
Paul Etienne avatar
Geschreven door Paul Etienne
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U gebruikt LB Aproplan om uw verslagen op te maken van op de werf en Bricsys 24/7 (Voordien bekend als Chapoo) om al uw documenten te centraliseren. Zou het niet fantastisch zijn als beide platformen gesynchroniseerd zouden worden, zodat er slechts één versie is op beide platformen? Wel, dit is mogelijk…

Wat zijn de voordelen ?

• Geen verloren tijd meer om de plannen van Bricsys 24/7 naar LB Aproplan te door te sturen.

• Wees altijd zeker dat u de laatste versie van een document op LB Aproplan hebt, en al uw foto’s en rapporten in Bricsys 24/7.

• Al uw documenten heeft u steeds bij u, in uw LetsBuild account, zelfs de .dwg en .xls versies, samen met de 70 andere formaten die Bricsys 24/7 ondersteunt

Wat zal u synchroniseren tussen LetsBuild en Bricsys 24/7 ?

• Plannen en documenten dat in Bricsys 24/7 worden ingebracht zullen automatisch en zonder enige moeite gesynchroniseerd worden naar LB Aproplan

• Gegenereerde rapporten en foto’s in LB Aproplan zullen gesynchroniseerd worden naar Bricsys 24/7

• Natuurlijk kunnen plannen, die in LB Aproplan gezet zijn, ook naar Bricsys 24/7 gesynchroniseerd worden.

Dit helpt u om u te verzekeren dat u steeds de laatste versie van uw documenten bij uw hebt op de site en om zeker te zijn dat uw data gecentraliseerd is in Bricsys 24/7als Centraal Document Management System. Op deze manier haalt u het beste uit beide systemen.

Vereisten? Op zowel Bricsys 24/7 als LB Aproplan zal u een ADMIN moeten zijn van uw project. Wees ook zeker dat uw account geactiveerd is, zowel op Bricsys 24/7 als LetsBuild. Aangezien de sync nog steeds enkel in de Beta versie bestaat, moet uw login geactiveerd zijn voor zowel Bricsys 24/7 als LetsBuild. Als u dit wenst, gelieve ons dan te mailen op support@letsbuild.com

Laten we van start gaan !
Deze kleine gids zal u tonen hoe u de Sync moet opmaken tussen Bricsys 24/7 & LetsBuild.

Twee mogelijkheden

OFWEL:

Sync tussen Bricsys 24/7 en LB Aproplan

OFWEL:

Sync tussen LB Aproplan en Bricsys 24/7

️️Eenmaal een folder is gesynchroniseerd tussen LB Aproplan > Bricsys 24/7 of tussen Bricsys 24/7 > LB Aproplan, zal elk nieuw document of elke nieuwe versie van een document automatisch toegevoegd worden zonder dat u er iets voor moet doen. Natuurlijk, wanneer we naar documenten verwijzen, bedoelen we plannen, foto’s, rapporten of elk ander document. ️️

Mogelijkheden nr. 1: Sync tussen Bricsys 24/7 en LB Aproplan.

• Eerst moet u zich inloggen tot Bricsys 24/7 hier.

• Ga hierna naar "administratie" (1)

• Om dan naar de structuur van uw documenten te gaan (2)

• Hier kiest u de map uit die u wenst te synchroniseren met LB Aproplan (3)

• Om dan het icoontje "synchroniseer" te kiezen (4)

• Een kadertje zal dan tevoorschijn komen waarin u uw LB Aproplan login + wachtwoord moet invoeren

• Klik op Volgende.

• Selecteer het LB Aproplan project dat u wilt synchroniseren.

• Selecteer in uw LB Aproplan project de folder waarnaar u de documenten wilt synchroniseren.

• Klik op SYNC.

U bent klaar met de eerste stappen. Alle mappen die met LB Aproplan gesynchroniseerd zijn zullen het LB Aproplan logo naast hun naam hebben staan. Voordat u naar de werf gaat, mag u niet vergeten uw plannen op te laden naar uw iPad, zodat u ook kan werken wanneer er geen Sync is.

• Navigeer vanop uw iPad naar de map waarin uw document of plan zich bevindt en selecteer het “aanvinkvakje” bovenaan.

• Selecteer de documenten dat u wil vooraf opladen.

• Selecteer in het menu onderaan vooraf opladen of alle Versies Vooraf.opladen indien u ook de vorige versies wilt opladen.

Mogelijkheden nr. 2: Sync tussen LB Aproplan en Bricsys 24/7.

Nu dat we de sync tussen Bricsys 24/7 en LB Aproplan hebben opgesteld, hebben we alle plannen en documenten van Bricsys 24/7 in LB Aproplan. Nu gaan we de synchronisatie activeren tussen LetsBuild en Bricsys 24/7, zodat al uw rapporten, documenten en foto’s die gemaakt zijn in LetsBuild ook zichtbaar zijn in Bricsys 24/7. Dus laten we het voorbeeld nemen van het synchroniseren van alle foto’s die genomen zijn binnen LB Aproplan naar Bricsys 24/7.

• Laten we eerst inloggen in LB Aproplan en naar documenten onder Volledig project gaan.

• Onder de kleine pijl bovenaan de folder structuur selecteert u synchronisatie.

• Klik op Wijzig

• Voeg u Bricsys 24/7 login en paswoord in.

• Klik op Volgende

Selecteer daarna het project en map waarnaar u uw foto’s in Bricsys 24/7 wilt synchroniseren.

• Elke map dat gesynchroniseerd is met Bricsys 24/7 zal het Bricsys 24/7 logo naast de naam hebben staan.

• Eenmaal dit gedaan is, zal uw LetsBuild foto folder gesynchroniseerd zijn met foto’s vanuit LetsBuild in Bricsys 24/7. Elke keer u een nieuwe foto maakt in LetsBuild, zal u het automatisch in deze folder in Bricsys 24/7 terugvinden.

Een probleem? Neem hier contact op met onze klantenservice en stel uw vragen vanuit de applicatie.