LB Aproplan - Aan de slag met de Revit-integratie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding

De LetsBuild-plugin voor Revit© helpt de communicatie tussen Revit-gebruikers en projectleden in LB Aproplan te vergemakkelijken.

Met behulp van de plugin kunnen Revit-gebruikers (bv. architecten) binnen dezelfde bekende omgeving blijven werken (Revit) en nieuwe tekeningen uitwisselen, alsook bestaande plannen updaten.

Momenteel stelt de plugin gebruikers in staat Views van Revit naar LB Aproplan te delen als plannen/tekeningen. Dit is een eerste stap om de communicatie tussen het BIM-model en de bouwplaats op een efficiënte manier op LetsBuild te vergemakkelijken.

Compatibiliteit

De LetsBuild-plugin is compatibel met Revit© 2018 en 2019.

Installatiestappen

Download het volgende .msi-bestand om de plugin op uw Windows-toestel te installeren.

Verbinden met LB Aproplan

1) Open Revit

2) Ga naar 'Add-ins'

3) Zoek naar de 'Add-ins'

4) Selecteer LB Aproplan en voer uw LB Aproplan-accountgegevens in

5) Selecteer 'Project' om alle projecten te zien waar u toegang tot heeft in LB Aproplan.

Goed gedaan! U heeft nu Revit succesvol verbonden met LB Aproplan.

Een document delen met LB Aproplan

1) Open Revit

2) Selecteer het werkblad dat u wenst te exporteren in Revit

3) Verbindt met LB Aproplan met behulp van de plugin

4) Voer uw LB Aproplan account gegevens in

5) Selecteer het project en de map waarnaar u het document wenst te exporteren + geef aan of het werkblad geëxporteerd moet worden als een nieuw document of als een versie van het geselecteerde document (indien een document is geselecteerd)

6) Selecteer 'Exporteer als nieuw document' en druk op 'Exporteren'

7) Indien het bestand succesvol werd geëxporteerd, dan werd er een nieuw document aangemaak

8) Het geëxporteerde document is zichtbaar in LetsBuild binnen de map die u eerder selecteerde in Revit

Een document in LB Aproplan updaten

1) De initiële stappen om het project en de locatie van het exportbestand te selecteren zijn dezelfde als hierboven om een nieuw document aan te maken.

2) Selecteer het document dat u wilt bijwerken en schakel de optie 'Exporteren als nieuw document' uit

3) Wanneer u klaar bent, ziet u in LB Aproplan dat het document een bijkomende versie heeft en kunt u de verschillende versies raadplegen

Probleemoplossing

1) Foutcode bij het delen van een nieuwe versie van een document wanneer de verwerking van de vorige versie door LB Aproplan nog niet voltooid is

2) U kunt in LetsBuild zien dat het document nog steeds wordt verwerkt als u de laadanimatie kunt zien op het pictogram van het document

LB Aproplan-plugin deïnstalleren

1) Download het volgend .msi bestand om LB Aproplan te desinstalleren op uw windows. https://aproplan.com/external_files/plugins/RevitPlugin.msi

2) Klik dan op "Verwijder"

Waar kan ik het logbestand vinden voor de problemen die ik ervaarde tijdens de installatie of het gebruik van de plugin?

Indien u een probleem ervaarde tijdens de installatie, dan raden we u aan om de installatie nogmaals uit te voeren met een parameter die logging inschakelt. Indien nodig kunt u deze logbestanden doorsturen naar onze ondersteuningsdienst.

Om logging in te schakelen, moet u het volgende doen:

1. Open een console

2. Ga naar de map waar het installatiebestand zich bevindt

3. Voer het volgende commando uit:

msiexec /i Aproplan.RevitSetup.msi /l*v setup.log

Het bestand "setup.log" wordt aangemaakt in de map waar het .msi-bestand zich bevindt en bevat alle informatie over eventuele fouten die optreden tijdens de installatie.

Eender welk probleem dat zich voordoet terwijl de applicatie wordt gebruikt, wordt naar andere logbestanden weggeschreven. Deze logbestanden kan u op de volgende locatie terugvinden:

%AppData%\Autodesk\Revit\Addins\[meest-recente-versie]\2019\Aproplan.RevitPlugin\logs

Deze map bevat alle bestanden met de .log-extensie die worden aangemaakt telkens de applicatie wordt gebruikt. Ze bevatten alle details over eventuele problemen die u ervaart.

Hoe installeer ik de Revit-plugin als ik meerdere versies van Revit op dezelfde computer heb staan?

Om de plugin met meerdere versies van Revit te kunnen gebruiken, moet u de plugin manueel installeren door deze van de laatste geïnstalleerde versie van Revit naar de andere versies te kopiëren.

1. Ga naar %AppData%\Autodesk\Revit\Addins\[meest-recente-versie]

2. Kopieer de mappen "Aproplan.Revit.addin" en "Aproplan.RevitPlugin" naar de andere versies van Revit: %AppData%\Autodesk\Revit\Addins\[andere-versies]

Een vraag? Contacteer ons hier of rechtstreeks vanuit de applicatie.