Met onze nieuwe functie Aangepaste velden kunt u het werk dat aan uw taken is besteed in meer detail bijhouden.

Met deze functie kunnen gebruikers ter plaatse het team dingen laten weten zoals het aantal mensen dat aan een taak werkt, het exacte uur waarop ze met hun werk zijn begonnen en hoeveel uur ze in totaal aan de taak hebben besteed voordat deze werd voltooid.

Op deze manier hebben de planners een beter overzicht van het project en kunnen ze meer leren van elke taak die is voltooid.

Updaten van alle taken in een project:

Als u Custom Fields maakt voor één taak in een project, zal het van toepassing zijn op alle taken in dat project.

Momenteel is het niet mogelijk om deze aangepaste velden te definiëren om ze van het ene project naar het andere te kopiëren of om de aangepaste velden toe te passen op een bedrijfsportefeuille van projecten. Dit moet project per project worden gedaan.

Hoe aangepaste velden te gebruiken ?

Selecteer binnen uw project een taak, en klik op het potlood icoon om de taak te bewerken.

Om een aangepast veld te maken

1. Klik op de knop '+ Een aangepast veld toevoegen' in de taakdetails.

2. Geef uw aangepast veld een naam

3. Kies tussen twee invoeropties:

• Vrije tekst: voer een vrije tekst in

• Datum/Tijd: selecteer een datum van een kalenderpagina en de tijd op de klok. U moet zowel de datum als de tijd invullen als u deze optie kiest

4. Sla uw aangepaste veld op door op het groene vinkje te klikken

Als u werkt met een project van uur tot uur, zal dit een aanvulling zijn op onze functie 'Werkelijke begin- en einddata'. Met de functie 'Aangepaste velden' kunt u gemakkelijk de begin- en eindtijd bijhouden, evenals bijvoorbeeld het aantal werknemers aan een taak en het totale aantal werkuren.

Meerdere aangepaste velden

U bent in staat om meerdere aangepaste velden toe te voegen. Om meerdere aangepaste velden te maken moet u de taak opnieuw bewerken door op het potlood icoon te klikken. U zult uw aangepaste velden in de taakdetails kunnen zien.

De aangepaste velden worden toegepast op elke taak in het programma.

Status updates

De aangepaste velden zijn nu zichtbaar in uw statusveld.

U kunt verschillende updates geven voor de aangepaste velden - net zoals u verschillende updates kunt geven voor de voortgang van de status in zijn geheel.

Om een statusupdate te doen op de aangepaste velden:

1. Open het statusveld

2. Werk de aangepaste velden bij

3. Werk het voortgangspercentage bij

4. Klik op de "update voortgang" knop

De aangepaste veld wijzigingen zullen zichtbaar zijn in het audit spoor.

Updates: Momenteel toont de audit trail niet alle titels van Aangepaste Velden, maar dit zal beschikbaar zijn in een komende update.

CSV-bestand downloaden

Om uw gegevens van aangepaste velden te exporteren in een CSV-bestand:

1. Download als CSV-bestand

2. Vink het vakje 'Aangepaste velden opnemen' aan om de informatie over de aangepaste velden in uw bestand op te nemen

3. Open het CSV-bestand. In de kolom "MetaData" aan de rechterkant vindt u alle gegevens van de aangepaste velden, inclusief de titels van de aangepaste velden.

OBS: Momenteel ondersteunt het CSV-bestand alleen de meest recent bijgewerkte gegevens van de aangepaste velden. Dit betekent dat als u uw aangepaste velden later bijwerkt, de nieuwste gegevens de vorige gegevens in het geëxporteerde bestand overschrijven. U beschikt echter nog steeds over de volledige geschiedenis van de aangepaste velden in het controlespoor van de taak.

Komende updates

Op dit moment verschijnt de informatie over de aangepaste velden niet in uw rapporten. Dit omvat het project rapport, Drill Down rapport, of Cross Projects rapporten.

Heb je het antwoord gevonden?