LB Geniebelt - Multi-projectplanning
LB Geniebelt - Hoe gebruik je de Cross-project?

Ontdek onze projectoverschrijdende planning en bekijk de gegevens die u wilt zien over al uw projecten met een paar eenvoudige muisklikken.

Paul Etienne avatar
Geschreven door Paul Etienne
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Of u nu een beheerder bent en een overzicht wilt hebben van al uw projecten of dat u op verschillende locaties aan het uitvoeren bent, de Cross-project kan u helpen alles te zien.

Met onze Cross-project functie kunt U het gebruik van middelen over projecten en locaties optimaliseren om dubbele boekingen of gemiste deadlines te voorkomen.

Met het Cross-project kunt u middelen over projecten bekijken, controleren en opnieuw toewijzen.

• Toewijzen of opnieuw toewijzen van teams aan taken en projecten

• Controleer status versus deadlines

• Mijlpalen bekijken en betalingen plannen

• Maak wekelijkse takenlijsten voor onderaannemers

Feature update - Bulk toewijzen vanuit Cross-project

Onze nieuwe functie stelt u in staat om in bulk toe te wijzen direct vanuit de Cross-project!

Hoe in bulk toewijzen

1. Markeer de taken

2. Klik op '# geselecteerde taken' (naast de 'save view' knop aan de rechterkant)

3. Kies 'Taken toevoegen

Wacht een paar seconden om uw wijzigingen te zien.

OBS: U dient een project admin zijn om bulk wijzigingen te kunnen maken in taken.

Hoe gebruik ik Cross-project

LB Geniebelt's Cross-project is een module die geactiveerd moet worden binnen uw account. Neem contact op met uw Account Executive of Customer Success Manager als u deze functie wilt activeren.

Om toegang te krijgen tot de Cross-project, klikt u op de 'Cross-project' tab in het hoofdmenu.

Projectoverkoepelend Gantt-overzicht

In het werkbalkmenu kunt u uw weergave aanpassen, inclusief het toevoegen van een overlay van feestdagen, en onze downloadoptie gebruiken om uw gegevens te downloaden.

Met 'Bedrijfsweergaven' kunt u alle gefilterde weergaven bekijken die in uw bedrijfsaccount zijn opgeslagen.

U kunt ook filters maken en opslaan die alleen u kunt zien. Deze filters zullen worden weergegeven onder 'Uw weergaven".

Filters slepen en neerzetten

Onze nieuwe functie stelt u in staat om de volgorde van uw weergaven te bepalen. Sleep gewoon een filter om uw weergaven te herschikken.

Filter op taken en projecten

De veelheid aan filters maakt het mogelijk om verschillende overzichten te maken en zo snel toegang tot deze overzichten te krijgen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alle taken te zien die te laat zijn in de laatste 7 dagen of problemen over een grotere periode. De projectoverstijgende functie stelt u in staat om te focussen op een specifieke datum of datumbereik, wat vooral handig kan zijn bij 'veelvoorkomende' projecten, waar nieuwe mijlpalen op verschillende projecten op hetzelfde moment binnenkomen.

Hoe maak ik een filter?

Creëer een filter in de Cross-project module in 3 stappen en sla het op als een aangepaste weergave zodat u er altijd snel bij kunt.

Klik op de knop '+ Filter toevoegen' boven de Ganttgrafiek.

1. Kies tussen twee hoofdoptie filters:

• filter op taakniveau

• filter op projectniveau

Nu kunt u het onderwerp van uw filter bepalen op taak- of projectniveau.

2. Bepaal hoe breed of smal de zoekopdracht moet zijn. Een brede zoekopdracht levert meer resultaten op, terwijl een smalle zoekopdracht preciezer is, maar met minder resultaten.

In dit voorbeeld zoeken we naar een taak toegewezen en stellen we een eng zoekcriterium 'is' in om een preciezer zoekresultaat te krijgen.

U kunt ook verschillende filters combineren met en/of criteria om een zeer specifieke gegevensverzameling te maken.

3. Tenslotte kunt u het filter specificeren en toepassen.

1) Onderwerp: "Taak toegewezen"

2) Zoekcriteria: 'is'

3) Specificeer het zoekonderwerp: Vadim Usaciov

Zo krijgt u een lijst van alle taken die aan Vadim Usaciov werden toegewezen.

Bedrijfsweergaven

U kunt uw aangepaste weergave opslaan in bedrijfsweergaven, als een nieuwe vooraf opgeslagen weergave of als wijzigingen aan een bestaande aangepaste weergave door te klikken op de knop 'Opslaan weergave'.

Hierna kunt u met één klik deze vooraf opgeslagen filteroptie kiezen.

Feature update - Sla projectnaam op in uw weergaven

Met onze nieuwe functie kunt u gemakkelijk de projectnaam op al uw taken zien en deze weergave opslaan in een nieuwe of een bestaande aangepaste weergave in Cross-project. Dit is vooral interessant voor onderaannemers die vaak een lijst met taken hebben met dezelfde titel. Het is nu mogelijk om direct onderscheid te maken tussen taken.

In dit voorbeeld laten we zien hoe u de projectnaam kunt weergeven en opslaan in een filter met taken die zijn toegewezen aan de opdrachtnemer: Joelle Jelsted.

1. Klik op Rij opties

2. Schakel 'Toon projectnaam' aan

3. Klik op 'Weergave opslaan

4. Wijzigingen opslaan in bestaande weergave

Heeft u een vraag ? Aarzel niet om ons te contacteren op : support@letsbuild.com