Alle collectiesLB Aproplan - QHSE & DocumentenDocumenten
LB Aproplan - Hoe kan ik een document bekijken en er annotaties aan toevoegen?
LB Aproplan - Hoe kan ik een document bekijken en er annotaties aan toevoegen?
Johana Azevedo Vargas avatar
Geschreven door Johana Azevedo Vargas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een document te bekijken, klik of tik je erop.

Als je een document opent, kom je in de documentviewer terecht. Afhankelijk van waar je het document opent, laadt de documentviewer in een van twee modi: Weergavemodus of bewerkingsmodus. Dit is hoe ze werken:

Weergavemodus

Met de weergavemodus kunt u de inhoud van het document bekijken en interactief werken met de informatie bovenop het document (bv. alle punten of formulieren op een plan). De weergavemodus wordt geactiveerd wanneer u een document opent vanuit de documentenmodule. In deze modus beschikt u over de nodige functies om door het document te navigeren, te zoeken, werkitems (punten & formulieren) te filteren, verschillende versies van het document te bekijken (indien beschikbaar), het te downloaden en nog veel meer. Hier volgt een overzicht van de interface en de functionaliteiten:

Overzicht weergavemodus (web)

1. Titelbalk - Documentnaam en vorige/volgende pijlen om van vorige naar volgende documenten te gaan.

2. Versieselector - Zien met welke versie je bezig bent en andere versies kiezen als die beschikbaar zijn.

3. Paginakiezer - Om gemakkelijk over de pagina's van documenten met meerdere pagina's te navigeren.

4. Navigatietools - Om gemakkelijk door een document te navigeren. Van links naar rechts:

1. Panmodus in-/uitschakelen

2. Uitzoomen

3. Inzoomen

4. Aanpassen aan pagina.

5. Rotatiegereedschappen - Het document in intervallen van 90 graden roteren.

6. Zoeken - Zoeken in de tekstinhoud van een document (Opmerking: werkt niet met foto's). Je kunt de zoekopdracht ook starten met de bijbehorende sneltoets die is ingesteld voor jouw toetsenbordinstelling en taal (bijv. Cmd + F op een Macbook in het Engels).

7. Vergelijking van documentversies - Vergelijk twee versies van een document en markeer de verschillen tussen beide [instructies op een andere FAQ].

8. Basisfuncties - Van links naar rechts:

1. Document afdrukken (bevat inhoud over document)

2. Document downloaden (bevat inhoud boven document)

3. Toon het zijpaneel met werkitems (punten/formulieren) in het document

4. Sluit documentviewer

Overzicht weergavemodus (Mobile iOS)

1. Titelbalk - Documentnaam

2. Sluitknop - Sluit het document dat je bekijkt.

3. Schakelen om werkitems te tonen/verbergen - Punten en formulieren tonen of verbergen.

4. Actiebalk - Acties uitvoeren met je document. Van links naar rechts:

1. Afbeelding, punt of formulier toevoegen.

2. Annotatie toevoegen (hiermee maak je een punt met een annotatie) - Deze snelkoppeling wordt mogelijk binnenkort verwijderd.

3. Documentversies vergelijken

4. Versie kiezer

5. Toon het detailpaneel met werkitems in het document

5. Paginakiezer - Om gemakkelijk door de pagina's van documenten met meerdere pagina's te navigeren.

Belangrijke opmerking: iOS en Android interfaces kunnen kleine verschillen vertonen.

In de weergavemodus heb je geen functionaliteiten om aantekeningen te maken bij een document. Hiervoor moet je de Bewerk modus gebruiken.

Bewerkingsmodus

De bewerkingsmodus biedt meer focus op het document dat je bekijkt, zodat je er informatie aan kunt toevoegen. Omdat het in de bewerkingsmodus om focus gaat, worden alleen de details van één specifiek werkitem tegelijk getoond. Daarom wordt de modus Bewerken geactiveerd wanneer je een document opent vanuit de details van een werkitem (bijv. een punt, een formulier). In deze modus beschik je over de nodige functies om aantekeningen te maken bij een document, het te downloaden en meer. Hier volgt een overzicht van de interface en de functionaliteiten:

Overzicht bewerkingsmodus (Web)

1. Titelbalk - Documentnaam en vorige/volgende pijlen om van vorige naar volgende documenten te gaan.

2. Versieselector - Zien met welke versie je bezig bent en andere versies kiezen als die beschikbaar zijn.

3. Paginakiezer - Om gemakkelijk over de pagina's van documenten met meerdere pagina's te navigeren.

4. Navigatietools - Om gemakkelijk door een document te navigeren. Van links naar rechts:

1. Panmodus in-/uitschakelen

2. Uitzoomen

3. Inzoomen

4. Aanpassen aan pagina.

5. Rotatiegereedschappen - Roteer het document in intervallen van 90 graden.

6. Annotatiegereedschappen - Verschillende annotaties om extra context aan je documenten te geven. Van links naar rechts:

1. Speld

2. Dropdown: Vrij tekenen en gum

3. Tekst

4. Dropdown: Lijn, pijl, rechthoek, ellips en polylijn.

5. Annotatieselector

7. Annotatiebeheer - Overzicht van alle annotaties in een document

8. Basisfuncties - Van links naar rechts:

1. Annotaties opslaan

2. Document afdrukken (inclusief inhoud boven het document)

3. Document downloaden (bevat inhoud boven document)

4. Documentweergave sluiten

Overzicht bewerkingsmodus (Mobile iOS)

1. Titelbalk - Documentnaam

2. Annotatiegereedschappen - Verschillende annotaties om extra context aan je documenten te geven. Van links naar rechts:

1. Dropdown bij lang indrukken: Lijn, pijl en vrije tekening

2. Dropdown bij lang indrukken: Rechthoek en ellips.

3. Tekst

4. Speld

3. Acties - Van links naar rechts:

1. Ongedaan maken & Opnieuw doen

2. Bewerkingsmodus sluiten (de knop om annotaties op te slaan verschijnt vlak daarna)

3. Anker werkbalk annotaties: Hiermee kun je de annotatiewerkbalk naar de gewenste positie slepen: Boven, links of rechts.

Belangrijke opmerking: de interfaces van iOS en Android kunnen kleine verschillen vertonen.

Hoe bewerk ik een annotatie?

Om de parameters van een specifieke annotatie op het web te zien en te bewerken, klikt u op de gewenste annotatie en interageert u met de secundaire balk die onder de paginakiezer verschijnt.

Overzicht van annotatie-edities (web)

1. Annotatieparameters - Pas uw annotaties naar behoefte aan. Houd er rekening mee dat de parameters van annotaties kunnen variëren afhankelijk van het type annotatie (lijnannotaties hebben bijvoorbeeld andere parameters dan tekstannotaties). De schermafbeelding hierboven toont de parameters voor een vierkante annotatie. Van links naar rechts:

1. Kleur selector

2. Lijn dikte selector

3. Lijntype selector

2. Verwijder annotatie - Verwijder de momenteel geselecteerde annotatie(s). Je kunt geselecteerde annotaties ook verwijderen met de backspace- of delete-toetsen van je toetsenbord.

Om de parameters van een specifieke annotatie op mobiel te zien en te bewerken, tikt u op de gewenste annotatie en ofwel: tik op 'inspecteur' (iOS) of tik op de kleurencirkel (Android).

Overzicht van annotatie-edities (mobiel Android)

1. Annotatieparameters - Pas uw annotaties naar behoefte aan. Houd er rekening mee dat de parameters van annotaties kunnen variëren afhankelijk van het type annotatie (lijnannotaties hebben bijvoorbeeld andere parameters dan tekstannotaties). De schermafbeelding hierboven toont de parameters voor een vierkante annotatie. Van boven naar beneden:

1. Kleurkiezer

2. Dikte

3. Volgorde

Belangrijke opmerking: iOS- en Android-interfaces kunnen kleine onderlinge verschillen vertonen.

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons support team