Tjeklister og Formularskabeloner
LB Aproplan - Formularskabelon - opret og upload? - Web version
LB Aproplan - Formularskabelon - opret og upload? - Web version
LetsBuild CSM avatar
Skrevet af LetsBuild CSM
Opdateret over en uge siden

ℹ️ Det er først og fremmest vigtigt at forstå forskellen mellem en Formular og en Tjekliste.

En formular skal laves under firmaet. Formularen kan anvendes som tjekliste af diverse brugere på projektet. Det gør det let at oprette kontrollister baseret på jeres egne kontrolbehov.

Som det første trin for at arbejde og samarbejde inden for en Formular, skal du oprette en skabelon, der kan bruges under dine kontrolbesøg.

Når først skabelonen er oprettet, kan de brugere, som har de korrekte adgangsrettigheder, oprette Formularer baseret på disse skabeloner. Efterfølgende vil alle deltagere på projektet have adgang til Formularerne, der vil blive tildelt på forhånd.

Offentlige Formularskabeloner

Ud over at oprette dine egne Formularskabeloner, kan du også downloade og bruge vores certificerede skabeloner fra det nye skabelonsbibliotek.

Få adgang til vores Formularskabelonsbibliotek (pt. kun på engelsk)

1. Gå til det offentlige skabelonsbibliotek via vores hjemmeside: https://app.letsbuild.com/checklist

2. Klik på den ønskede Formularskabelon

3. Klik på “Add to my Company" / Tilføj til mit firma”-knappen.

4. Log på LB Aproplan Web Applikationen (https://app.aproplan.com) og gå til din firmaside i projektoversigten.

5. Klik på “+”-ikonet nederst i højre hjørne af din skærm.

6. Træk og slip, eller gennemse dit skrivebord for at finde den downloadede skabelon. Når du har fundet din skabelon (1), skal du blot klikke på Upload (2).

Godt klaret! Formularskabelonen er nu uploaded i dit firma og klar til at bruge for alle firmamedlemmer!

Opret din skabelon

For at uploade en ny formularskabelon, er det nødvendigt, at du:

• Har adgang til din LB Aproplan-konto fra computeren

• Er manager af firmaet

• Har en LB Aproplan Enterprise-licens

Herefter skal du:

1. Gå i dit firma

2. Gå til Formularer

3. Klikke på "+"-knappen nederst til højre

4. Et nyt vindue åbner, hvor du kan uploade din formularskabelon.

Trin 1: Opret en ny skabelon

Det nemmeste er at downloade vores skabelonseksempel i Excel-versionen.

1. Når Excel-dokumentet er downloaded, kan du åbne dokumentet og gå til Data-arket. (Omdøb ikke dette ark!)

I data-arket ser du to dele, hhv. "Template section" i blå og "Form Template Question section" i pink.

Template section (blå sektion)

1. Først skal du udfylde Template section (i blå). Denne sektion indholder informationer om selve formularen.

2. Den første kolonne udfyldes automatisk af LB Aproplan applikationen. Applikationen udfylder denne ved første formularimport.

3. Udfyld derfor kun de 3 påkrævede kolonner:

• Template title (Formulartitel) : Navngiv din formular

• Template type (Formulartype) : Denne kolonne er en rullemenu, hvor du kan vælge mellem 3 kontroltyper: Safety (Sikkerhed), Quality (Kvalitet), Environment (Miljø)

• Template language code (Formularens sprogkode) : Vælg det ønskede sprog med rullemenuen

Alle celleværdier for de 3 kolonner skal være de samme. Det betyder, at alle celler i kolonne: Template Titel skal have samme værdi osv.

4. De øvrige 3 kolonner: Template Archived Data, Template Creator Alias og Template Creation Date udfyldes igen automatisk af LB Aproplan Applikationen. Så disse kolonner skal efterlades tomme.

Nu skal du arbejde med "Form Template Questions"-sektionen (pink).

Form Template Question Section (pink sektion)

5. Question id udfyldes automatisk af LB Aproplan, når du importere formularen i applikationen.

6. Udfyld disse kolonner:

Question Title (Spørgsmålstitel) : Denne kolonne er obligatorisk og giver dig mulighed for at give dit spørgsmål en oversigt.

Question Description (Spørgsmålsbeskrivelse) : Valgfri kolonne. Her kan du sætte flere ord på dit spørgsmål og derved give det mere kontekst.

Question Type (Spørgsmålstype) : Obligatorisk kolonne. Denne kolonne definere spørgsmålstypen og udfyldes ved brug af rullemenu.

• FreeText (Fritekst) : Ved åbne spørgsmål kan respondenten skrive en tekst

• DateTime (Dato) : Ved dato-spørgsmål kan respondenten skrive en dato

• PredefinedString (Foruddefineret streng) : Spørgsmålet svares ved at vælge mellem få valgmuligheder, eksempelvis "Ja" eller "Nej"

• FreeNumber (valgfrit nummer) : Åbne numeriske spørgsmål. Respondenten skal indtaste et nummer

• PredefinedNumber (Foruddefineret nummer) : Respondenten skal vælge mellem et begrænset udvalg af numeriske svar

• MultipleChoice (Flere valgmuligheder) : Spørgsmålet svares ved at vælge mellem flere valgmuligheder

Question Predefined Choices (Spørgsmålets foruddefinerede valg) : Skal kun udfyldes, hvis Question Type (Spørgsmåltypen) var: PredefinedString, PredefinedNumber eller Multiplechoice.

⚠️. ⚠️ Multiplechoice-kolonnen kræver en særlig skrivemåde. Skriv dine forskellige svarmuligheder i anførelsestegn. I stedet for at trykke "space" for at skabe mellemrum, skal du trykke på "OPTION" og "ENTER" på Mac, mens du skal trykke på "ALT" og "ENTER" på Windows.

Minimum Question (Min. spørgsmål) and Maximum Question (Maks. spørgsmål): Valgfrie kolonner og kun en mulighed, hvis Spørgsmålstypen er FreeNumber. Her kan du definere et minimum eller maksimalt nummer i spørgsmålssvaret.

Question MaxLength (Spørgsmålets maks. længde) : valgfri kolonne, der kun kan udfyldes hvis dit spørgsmål er et Freetext (åbent spørgsmål). Det begrænser antallet af tegnene i teksten.

Question is Archived (Spørgsmålet er arkiveret) : Skal ikke udfyldes når du uploader en ny formular.

Question Archive Date (Spørgsmål arkiveringsdato) : Skal ikke udfyldes når du uploader en ny formular.

Question Conformity Rules (Spørgsmål "Uden mangler"-regler) : I parentes vil svaret betragtes som "uden-mangler", hvis det holder sig indenfor det definerede værdisæt {"min", "max"}. I parentes vil svaret betragtes som "uden-mangler", hvis det er oplistet i tabellen ["Ja", "Måske"].

Trin 2: Upload den nye formularskabelon

Når du har gemt den sidste version af dokumentet, kan du uploade en ny formular til LB Aproplan.

• Klik på "gennemse", eller træk og slip din ønskede fil indenfor de striplede linjer

• Vælg Excel-filen - > klik "upload"

Din nye formular er nu i din skabelonsliste og vil være tilgængelig i alle de forskellige arbejdsrum i dine projekter.